'Ajax-deal van 8 miljoen bijna rond: Amsterdamse juristen bezig met papierwerk'

'Ajax-deal van 8 miljoen bijna rond: Amsterdamse juristen bezig met papierwerk'

02-01-2019 07:51 Laatste update: 16:08
34

Ajax stelt momenteel alles in het werk om Lisandro Magallán zo snel mogelijk vast te leggen. De Telegraaf schrijft dat woensdag. Juristen van de Nederlandse topclub zijn momenteel bezig om het benodigde papierwerk in orde te krijgen. 

De Telegraaf meldt dat er 'al enige tijd' een akkoord ligt met Boca Juniors, de werkgever van de 25-jarige Magallán, over een wintertransfer. Ajax en directeur spelersbeleid Marc Overmars (foto) rekenen erop dat de stopper snel wordt vastgelegd en dus ook zal afreizen naar Florida. Daar staat tussen 5 en 12 januari een trainingskamp op het programma, inclusief enkele oefenduels. 

Ajax betaalt Boca een slordige acht miljoen euro voor Magallán. Met de huidige nummer twee van de Eredivisie is hij reeds akkoord over een contract tot medio 2023. Zodra alles rond is, kan Magallán samen met zijn landgenoot Nicolás Tagliafico vanuit Buenos Aires het vliegtuig pakken naar Florida, schrijft De Telegraaf. 

In juni 2018 was de overstap van Magallán naar Ajax al zo goed als rond. De Zuid-Amerikaan doorstond een medische keuring in Amsterdam en er werden zelfs persfoto's gemaakt. Uiteindelijk viel de transfer in extremis in het water, omdat Boca er niet in slaagde een vervanger te contracteren.