Breaking news uit Londen: Chelsea betaalt 64 miljoen voor Dortmund-ster

Breaking news uit Londen: Chelsea betaalt 64 miljoen voor Dortmund-ster

02-01-2019 10:14 Laatste update: 12:09
40

Chelsea heeft zich verzekerd van de diensten van Borussia Dortmund-speler Christian Pulisic. De club uit Londen betaalt 64 miljoen euro voor de Amerikaan, die tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Dortmund blijft spelen. 

"Het was altijd een droom van Christian om in de Premier League te spelen”, zo laat technisch directeur Michael Zorc van Dortmund weten op de website van de club. "Dat heeft te maken met zijn Amerikaanse achtergrond. Hierdoor was het voor ons niet mogelijk om zijn contract te verlengen. Daarom hebben we besloten een lucratief aanbod van Chelsea te accepteren."

Pulisic blijft tot het einde van het seizoen op huurbasis actief bij Dortmund. "Christian is een uitstekende professional", vervolgt Zorc. "Ik weet zeker dat hij er de komende maanden alles aan gaat doen om zijn kwaliteiten over te brengen op het team, om Borussia Dortmund en zijn teamgenoten naar een hoger niveau te tillen."

De komst van Pulisic betekent mogelijk dat The Blues rekening houden met een vertrek van Eden Hazard. De Rode Duivel staat al enige tijd in de belangstelling van Real Madrid.