De Boer klaar voor nieuw avontuur bij Atlanta: 'Gewoon top-vijf van de wereld'

De Boer klaar voor nieuw avontuur bij Atlanta: 'Gewoon top-vijf van de wereld'

02-01-2019 11:57 Laatste update: 11:58
83

Frank de Boer is klaar voor zijn nieuwe avontuur bij Atlanta United. De coach is blij dat hij in een 'gespreid bedje' terechtkomt bij de club, die vorig seizoen landskampioen werd in Amerika.

"Het is een club met veel potentie", aldus De Boer vanaf luchthaven Schiphol tegen FOX Sports. "De club bestaat eigenlijk maar twee jaar, maar heeft nu al de MLS Cup gewonnen. Dat is eigenlijk gewoon de landstitel. De MLS is wel upcoming, het gemiddelde toeschouwersaantal van deze club is 53.000. Dat is gewoon de top-vijf van de wereld."

Wedden

Meer odds

De Boer hoefde niet lang na te denken over het aanbod van Atlanta. "Ze hebben een fantastisch stadion en een fantastische trainingsaccommodatie. Eigenlijk ademt alles professionaliteit. Ik denk dat heel veel clubs in de wereld nog wat van ze kunnen leren."

"Ik heb met Marc Overmars gesproken en die zei: ik denk zelfs dat wij daar nog wat van kunnen leren, hoe zij dat op de rit hebben gebracht in twee jaar", vervolgt De Boer. "Alleen het nadeel is nu dat je het bijna niet beter kan doen dan de vorige trainer. We gaan wel Champions League spelen, dat heet de CONCACAF Cup. Het zou mooi zijn als we die kunnen winnen, maar dat is nog nooit een Amerikaanse club gelukt."