Update: Bellamy stopt voorlopig na 'intimidaties' bij Cardiff City-jeugd

Update: Bellamy stopt voorlopig na 'intimidaties' bij Cardiff City-jeugd

Gepubliceerd: donderdag 3 januari 2019 om 10:55do 03-01-2019 om 10:55

Craig Bellamy heeft zich in de nesten gewerkt bij Cardiff City. Jonge spelers van de Premier League-club klagen over het agressieve, intimiderende en 'xenofobe' gedrag van de jeugdtrainer. 

Diverse Britse media schrijven dat Bellamy, die als speler uitkwam voor onder meer Liverpool, Manchester City en West Ham United en toen óók al bekend stond om zijn rebelse gedrag, blijkbaar stelselmatig wangedrag vertoont in zijn rol als coach van Cardiff O18. De Welshman zou openlijk 'xenofoob' en anti-Engeland zijn; tijdens een interland van de nationale ploeg zette hij het geluid uit gedurende het volkslied en ook is Bellamy meerdere keren betrapt op het maken van 'obscene' gebaren richting Engelsen, tot ergernis van jonge spelers. Daar houdt het echter niet mee op.

The Daily Mail heeft vernomen dat jeugdspelers zich vaak 'geïntimideerd' en 'aangevallen' voelen door de agressieve manier waarop Bellamy te werk gaat. Er zijn bij de clubleiding klachten ingediend tegen hem. Talenten van Cardiff worden 'nerveus' als Bellamy meedoet tijdens trainingspartijtjes. Binnen de club zijn er sowieso grote zorgen over het 'pesterige' gedrag van de voormalig international. Er wordt nu een onderzoek naar hem ingesteld. 

Bellamy kwam tijdens zijn actieve loopbaan regelmatig in opspraak. In 2007 bedreigde hij John Arne Riise, toenmalig teamgenoot bij Liverpool, met een golfclub. Naast zijn werk als jeugdtrainer is Bellamy ook analist namens Sky Sports.

Update 21.27: Cardiff City heeft een onderzoek ingesteld naar het vermeende wangedrag van Craig Bellamy. Dat meldt de BBC. De oud-speler van onder meer Liverpool en Manchester City zou als jeugdtrainer zijn spelers pesten en intimideren. Cardiff wil hangende het onderzoek niet inhoudelijk reageren op de berichten.

Update 3/1 10.55: Craig Bellamy is voorlopig gestopt als jeugdtrainer van Cardiff City O18. Dat laat de oud-voetballer uit Wales donderdag weten aan Engelse media. Hij ontkent alle aantijgingen en zegt volledig mee te willen werken aan het onderzoek.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws