Wens Advocaat lijkt in vervulling te gaan: aanvaller 'verklapt' Utrecht-transfer

Wens Advocaat lijkt in vervulling te gaan: aanvaller 'verklapt' Utrecht-transfer

02-01-2019 12:54 Laatste update: 13:01
58

FC Utrecht lijkt zich te gaan versterken met Keelan Lebon. Het Franse RMC Sport meldt dat de 21-jarige aanvaller, die op links en in de spits uit de voeten kan, op huurbasis naar stadion Galgenwaard komt. 

Lebon (21) speelt voor Paris FC, een team uit de Ligue 2. In Parijs is hij nog niet doorgebroken, maar Utrecht lijkt het te zien zitten in de aanvaller. RMC weet dat Lebon in eerste instantie voor een halfjaar wordt gehuurd. Utrecht heeft een optie tot koop voor circa 250.000 euro. Paris FC heeft daarnaast bedongen dat het een afgesproken doorverkooppercentage ontvangt bij een toekomstige transfer, mocht Lebon inderdaad definitief worden ingelijfd.

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat maakte er de afgelopen weken bepaald geen geheim van dat hij graag een extra aanvaller aan zijn selectie wil toevoegen. Simon Makienok is zwaargeblesseerd en zowel Jean-Christophe Bahebeck als Cyriel Dessers voldoet in de ogen van de Hagenaar blijkbaar niet. Dessers zou in de belangstelling van onder meer De Graafschap staan.

Oplettende fans ontdekten eerder al dat een transfer van Lebon in de maak is. Op Instagram plaatste de aanvaller namelijk een foto van een taart met daarop een Utrecht-vlaggetje. Dinsdag was te zien dat de jongeling in een hotel in Houten, nabij Utrecht, verblijft. 

Het Algemeen Dagblad meldt overigens dat Lebon in eerste instantie bij Jong FC Utrecht aansluit.