Lof voor volgende Ajax-doelwit: Ik denk dat Diego perfect in Amsterdam past

Lof voor volgende Ajax-doelwit: "Ik denk dat Diego perfect in Amsterdam past"

02-01-2019 19:05 Laatste update: 19:34
80

Juan Carlos Osorio, voormalig bondscoach van Mexico, juicht een transfer van Diego Lainez naar Ajax van harte toe. De achttienjarige aanvaller wordt de laatste weken nadrukkelijk gelinkt aan een move van Club América naar Amsterdam.

Osorio is de huidige bondscoach van Paraguay, maar stond tot en met het afgelopen WK aan het roer bij de nationale ploeg van Mexico. In die rol zag hij Lainez regelmatig aan het werk bij diens werkgever Club América. "Ik denk dat Diego perfect in Amsterdam past. Hij is op dit moment het grootste talent van Mexico", oordeelt Osorio, geciteerd door De Telegraaf.

"Diego is een slimme speler, heel skillful, een echte linkspoot, snel met de bal aan zijn voet en heel sterk in de een-tegen-een", vervolgt Osorio, die een groot fan is van Ajax en Johan Cruijff. Hij denkt dat Lainez en Ajax een goede match zouden zijn. "Hij komt goed tot zijn recht in een 4-3-3-systeem. Zijn beste positie is rechts- of linksbuiten, maar hij kan ook achter de spits spelen."

"Diego heeft de snelheid van Finidi George en Marc Overmars, maar is een echte spelmaker. Hij heeft het talent om bij Ajax te slagen. En het verleden heeft bewezen dat Latino's een meerwaarde voor de Eredivisie kunnen zijn. Het is een mooie springplank naar grotere competities", besluit de bondscoach van Paraguay.

Na de komst van Lisandro Magallán lijkt Ajax zijn pijlen te richten op Lainez. Of de deal doorgaat, is afwachten. Ajax heeft volgens De Telegraaf een bod van meer dan elf miljoen euro gedaan. Daar komen nog bonussen en een doorverkooppercentage bij. Het Mexicaanse Club América buigt zich nu over een tegenvoorstel. Lainez zou alleen naar Ajax willen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s