Ajax haalt 'vechter' in huis: Voor mij is hij veel meer een type Jaap Stam

Ajax haalt 'vechter' in huis: "Voor mij is hij veel meer een type Jaap Stam"

02-01-2019 20:55
58

Ajax heeft met Lisandro Magallán een 'atypische Ajax-verdediger' in huis gehaald. Dat stelt tactiekblogger Mathias Manna, in het verleden werkzaam voor Sevilla en de Argentijnse en Chileense voetbalbond, in gesprek met Ajax Showtime.

"Op het eerste gezicht is hij een atypische Ajax-verdediger. Hij past niet helemaal in de romantische stijl die Ajax met zich meebrengt, maar hij is heel sterk in de defensieve een-tegen-een en heeft een goede lange bal", vertelt Manna. In de korte passing komt Magallán minder tot zijn recht. "Zijn passes tussen de linies zijn niet van een hoog niveau, al hoort dat ook niet bij zijn manier van spelen."

Manna legt uit: "Hij is een vechter. Defensief in de een-tegen-een is hij misschien wel van een goed niveau. Hij kan erg goed dekken. Hierom speelde hij ook in meerdere jeugdelftallen van Argentinië maar hij is niet een linkercentrale verdediger zoals Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Niklas Moisander. Voor mij is hij veel meer een type Jaap Stam. Ik denk dat Ajax Magallán alleen maar beter zal maken, want hij is een leergierige speler."

Lees ook: Ajax maakt 'winst' op transfer Magallán: 'Maximaal één miljoen aan bonussen'