Solskjaer leidt Manchester United met gouden wissel naar vierde overwinning

02-01-2019 22:52
31

Ook de vierde wedstrijd met interim-manager Ole Gunnar Solskjaer op de bank heeft een overwinning opgeleverd voor Manchester United. Newcastle United werd woensdagavond met 0-2 verslagen. Bij Bournemouth - Watford was het genieten geblazen: 3-3.

Manchester United had op St. James' Park een uur lang grote moeite met Newcastle, dat zich knap verweerde. Een wissel van Solskjaer bracht echter uitkomst. Newcastle-doelman Martin Dubravka kreeg een vrije trap van Marcus Rashford niet onder controle en daarvan profiteerde Romelu Lukaku. De Belgische spits stond op dat moment precies 38 seconden in het veld.

Tien minuten voor tijd bracht Rashford zijn ploeg in veilige haven. De Engelsman maakte de 0-2. In zijn laatste negen optredens was hij goed voor vijf doelpunten en vijf assists. Manchester United blijft de nummer zes van de Premier League, maar de achterstand op nummer vijf Arsenal is nog maar drie punten. De club won met Solskjaer op de bank ook al van Cardiff City, Huddersfield Town en Bournemouth.

Bournemouth - Watford
De wedstrijd tussen Bournemouth en Watford kende een opvallend scoreverloop. Troy Deeney opende de score voor de bezoekers en verdubbelde in minuut 27 de voorsprong tot 0-2. Bournemouth liet zich echter niet onbetuigd en maakte in de 34ste minuut de aansluitingstreffer via Nathan Aké. Amper drie minuten later zorgde Callum Wilson al voor de gelijkmaker met een stevige kopbal.

Maar nog was het spektakel niet gedaan. Ken Sema zette Watford opnieuw op voorsprong in de 38ste minuut, amper een minuut na de gelijkmaker. Maar Ryan Fraser poetste twee minuten later de voorsprong van Watford weg toen hij de 3-3 op het scorebord toverde. Vier goals in amper zes minuten dus in het Vitality Stadium. Daar bleef het bij: 3-3.