'Ajax gaat overstag en verpulvert Mexicaans transferrecord: 15 miljoen euro'

'Ajax gaat overstag en verpulvert Mexicaans transferrecord: 15 miljoen euro'

03-01-2019 07:10 Laatste update: 09:25
283

Ajax lijkt álles in het werk te stellen om de transfer van toptarget Diego Lainez nog deze week af te ronden. Het Mexicaanse Cronica meldt donderdag dat er een bod van zo'n vijftien miljoen euro is uitgebracht op de achttienjarige aanvaller van Club América. Dat moet voldoende zijn om de deal rond te krijgen. 

Mochten Ajax en Club América een akkoord bereiken, dan wordt Lainez de duurste speler uit de geschiedenis van het Mexicaanse voetbal. Het record staat op de naam van Hector Herrera. Voor hem betaalde FC Porto een aantal jaar terug zo'n twaalf miljoen euro. Hirving Lozano kostte PSV in juli 2017 circa acht miljoen.

Ajax en Club América steggelen al enige tijd over de transfersom van Lainez. Eerder deze week leek het er nog op dat directeur spelersbeleid Marc Overmars niet verder wilde gaan dan elf miljoen euro. Club América had vanaf het eerste moment duidelijk gemaakt dat Lainez een prijskaartje van veertien à vijftien miljoen heeft. Volgens Cronica is Ajax nu dus overstag gegaan. 

Er is nog wel een mogelijk struikelblok. Ajax wil Lainez graag zo snel mogelijk naar Nederland halen, terwijl Club América de wens heeft uitgesproken dat het de tiener liever pas in de zomer ziet vertrekken. Cronica is er van overtuigd dat de partijen 'nog deze week' een definitief akkoord bereiken. 

Lees ook: 'Grootste talent van Mexico' Lainez wil naar Ajax : 'Ze kennen het Lozano-effect'