Larsson hekelt analisten 'met doorsneecarrières': 'Moet ik dat serieus nemen?'

Larsson hekelt analisten 'met doorsneecarrières': 'Moet ik dat serieus nemen?'

Gepubliceerd: donderdag 3 januari 2019 om 08:04do 03-01-2019 om 08:04

Sam Larsson trekt zich over het algemeen weinig aan van de kritiek op zijn spel bij Feyenoord. De Zweedse aanvaller heeft met name lak aan commentaar van analisten en columnisten 'die zelf nooit bij een topclub hebben gespeeld.'

Sinds zijn overstap van sc Heerenveen naar De Kuip wordt Larsson regelmatig stevig aangepakt door de Nederlandse pers. "Ik weet dat ik veel kritiek heb gekregen, maar als ik van mezelf weet dat ik er alles aan heb gedaan, mijn taken heb uitgevoerd en iedereen intern bij de club tevreden is, wat zou ik me dan druk maken om wat andere mensen ervan vinden?", vraagt hij zich hardop af in gesprek met Voetbal International. 

"In de wereld waarin wij als voetballers moeten leven, heb je te maken met het feit dat vrijwel iedereen tegenwoordig op tv is om zijn mening te geven. Oud-spelers met doorsneecarrières zitten daar dan op hun gemak de spelers van nu te analyseren. Moet ik dat dan serieus nemen? Moet ik me druk maken om wat iemand die vroeger bij een club in het rechterrijtje speelde van mij vindt?"

Larsson snápt dat kritiek bij zijn beroep hoort. "Ik zeg alleen dat ik me niet druk maak om het commentaar van iemand die zelf nog nooit bij een topclub heeft gespeeld. Wat weet die dan van de druk die erbij komt kijken? Hoe kan hij daar iets van zeggen als hij het zelf nooit heeft ervaren? Kijk, als Frank Rijkaard in de studio zit en zegt dat Sam Larsson misschien een beetje meer dit of dat moet doen om beter in positie te komen – ik geef maar een voorbeeld – ja, dan zit ik wel aan de buis gekluisterd."

Lees ook: Larsson zelfkritisch: "Oké, om eerlijk te zijn, I’ve played like shit"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws