'Arrogante' Kuipers slaat terug naar Vermeulen: Oppassen wat je zegt

'Arrogante' Kuipers slaat terug naar Vermeulen: "Oppassen wat je zegt"

03-01-2019 08:42
48

Björn Kuipers vindt het kwalijk dat Arno Vermeulen bij Studio Voetbal stelde dat de topscheidsrechter 'in de war is'. Vermeulen, analist en commentator bij de NOS, betichtte de arbiter van 'arrogant gedrag' tijdens Eredivisie-duels. Kuipers zou onder meer lak hebben aan de mening van de VAR. 

De opmerking van Vermeulen raakte Kuipers. "Dat betekent eigenlijk dat ik van het padje af zou zijn. Dan gaat het over mijn mentale fitheid", zegt hij gepikeerd in gesprek met NRC. 

"Als zo'n boze supporter mij belt... Kijk, dat zijn mensen die de controle niet meer hebben, misschien wat gebruikt hebben. Dat pakt mij veel minder dan iemand van wie ik ook nog eens denk: goeie vent. Dat je mijn beslissing niet goed vindt, oké. Maar je moet wel oppassen wat je zegt. Juist de suggestiviteit van vakmensen werkt ondermijnend."

Dat Kuipers zich niet laat corrigeren door videoscheidsrechters, noemt hij 'onzin ten top'. "Het maakt mij niet uit of jij op de knop drukt, of mijn zoon van negen of de buurman. Als ik fout zit, laat ik me door iedereen corrigeren. Without any problem. Maar je hebt er mee te dealen dat dit het verhaaltje wordt."