De Mos maakt reclame voor 'topkandidaat' Jol: Wij vormen De drie musketiers

De Mos maakt reclame voor 'topkandidaat' Jol: "Wij vormen De drie musketiers"

03-01-2019 09:15 Laatste update: 09:34
32

Aad de Mos en Zeljko Petrovic vinden Martin Jol een prima kandidaat voor Anderlecht. De 62-jarige trainer is volgens Belgische media in onderhandeling met de topclub uit Brussel. Sinds het ontslag van Hein Vanhaezebrouck is Anderlecht op zoek naar een nieuwe coach. 

In gesprek met Het Laatste Nieuws geeft De Mos - zelf voormalig trainer van Paars-Wit - zijn zegen aan de komst van Jol. "Jol kan zeer goed een wedstrijd lezen. Een echte liefhebber, maar die ook niet vies is om de wapens van de tegenstander eruit te halen. Hij brengt geen naïef voetbal. Plus, Jol staat voor discipline op en naast het veld. Je weet toch dat Jol net als ik en Dick Advocaat uit Den Haag komt? Wij vormen De drie musketiers."

Petrovic werkte met Jol samen bij onder meer Hamburger SV. "Martin kan een ploeg naar zijn hand zetten. De voorwaarde zal wel zijn dat hij even tijd krijgt", zegt hij tegen Het Nieuwsblad"Als Anderlecht Jol wil aanstellen om over twee maanden een kampioenenploeg te hebben, wordt dat niet simpel. Martin moet zijn visie kunnen uitwerken, gesteund door de directie."

Eerder werden Peter Bosz, Frank de Boer en Phillip Cocu gelinkt aan Anderlecht. Bosz en De Boer hebben inmiddels een contract gesigneerd bij respectievelijk Bayer Leverkusen en Atlanta United. Cocu bleek te duur.