Mulder verruilt NOS voor Ziggo: Sorry, wat ik verdien, ga ik niet zeggen

Mulder verruilt NOS voor Ziggo: "Sorry, wat ik verdien, ga ik niet zeggen"

03-01-2019 11:12
57

Youri Mulder maakte tweeënhalf jaar geleden de overstap van de NOS naar Ziggo Sport. Bij zijn nieuwe werkgever is het publiek aanzienlijk kleiner, maar de oud-international is de laatste die zich daar druk over maakt.

Mulder ging van een paar miljoen kijkers naar een krappe 100.000 kijkers. "Ik heb het echt enorm naar mijn zin bij Ziggo", reageert hij in de Playboy. "Van veel of weinig kijkcijfers heb ik nooit veel gemerkt. Ik ben geen man van social media. Ik heb wel Twitter, maar daar kijk ik niet naar. Misschien dat mijn hele timeline volliep als ik iets raars zei bij Studio Voetbal. Maar dat zag ik toch niet."

Bij de NOS, waar hij onder meer Studio Voetbal en de analyses bij het Nederlands elftal deed, had Mulder het altijd naar zijn zin. Het aanbod van Ziggo kon hij echter niet weerstaan. "Daar kon ik twee keer zoveel uitzendingen doen als bij de NOS. Van de NOS kreeg ik de optie om het allebei te doen. Maar je kunt Rondo en Studio Voetbal niet combineren, dat is allebei op zondagavond. En dan ja... beslis je maar wat."

Mulder wil niet kwijt wat hij precies opstrijkt. "Sorry, wat ik verdien, ga ik niet zeggen. Dat heb ik zo afgesproken met Ziggo. Maar maak je geen zorgen. De schoorsteen rookt prima."