Update: PEC Zwolle rondt eerste wintertransfer af: Een talentvolle speler

Update: PEC Zwolle rondt eerste wintertransfer af: "Een talentvolle speler"

03-01-2019 15:15 Laatste update: 15:15
53

PEC Zwolle gaat zich versterken met Pelle Clement. De 22-jarige aanvaller komt over van Reading en wordt de eerste winterversterking van de nieuwe trainer Jaap Stam.

Dat meldt De Stentor donderdag. In Zwolle ligt een contract tot medio 2022 klaar voor Clement. Bij PEC wordt de aanvaller herenigd met Stam. De twee werkten afgelopen jaar samen bij Reading. Clement raakte bij de Championship-club na het ontslag van Stam op een zijspoor en speelde dit seizoen nog geen enkele minuut.

De verwachting is dat Clement donderdagavond nog naar Zuid-Spanje vliegt, waar PEC Zwolle een trainingskamp heeft belegd. Vrijdagochtend zal hij voor het eerst meetrainen. Clement, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten.

PEC Zwolle hoeft volgens De Stentor 'naar alle waarschijnlijkheid' geen transfersom te betalen voor Clement, wiens contract bij Reading lijkt te worden ontbonden. Na Clement moeten er meer spelers volgen. PEC, de nummer zestien van de Eredivisie, wil zich in elke linie versterken.

Update 15.14: Het is officieel: PEC Zwolle versterkt zich met Pelle Clement. De 22-jarige aanvaller komt over van Reading en tekent een contract voor tweeënhalf jaar bij de nummer zestien van de Eredivisie. Clement is een bekende van Jaap Stam, met wie hij samenwerkte bij Ajax en Reading.

"Met Pelle halen we een technische middenvelder in huis met inzicht en loopvermogen. Een talentvolle speler, die ons meer mogelijkheden biedt waardoor de onderlinge concurrentie verder toeneemt", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite. Clement traint vrijdag voor het eerst mee bij PEC, dat op trainingskamp is in het Spaanse Mijas.