Contractnieuws uit Utrecht: middenvelder tot medio 2020 vastgelegd

Contractnieuws uit Utrecht: middenvelder tot medio 2020 vastgelegd

03-01-2019 13:30 Laatste update: 13:33
6

FC Utrecht heeft het contract van middenvelder Tim Brinkman opgenbroken en verlengd. De 21-jarige middenvelder ligt nu tot medio 2020 onder contract bij de Domstedelingen.

Dat meldt de nummer vier van de Eredivisie via de officiële kanalen. In het contract is een optie opgenomen voor een extra contractjaar. "Tim is een speler met spelintelligentie die voor balans op het middenveld zorgt", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "Hij heeft zich ontwikkeld tot een leider bij Jong FC Utrecht en we hebben er vertrouwen in dat Tim nu de volgende stap kan gaan maken."

Brinkman speelt zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie en maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste in de bekerwedstrijd tegen ASWH. Daar bleef het vooralsnog bij. "Het hoofddoel is dat het er een stuk meer gaan worden", stelt de middenvelder. "De bedoeling is dat ik me door blijf ontwikkelen en dan gaan we zien wat er gaat gebeuren."

De 21-jarige middenvelder reist zaterdag ook af naar het Spaanse La Manga, waar de selectie van Dick Advocaat zich zal voorbereiden op de tweede seizoenshelft.