'Harde' Stam na eerste training: 'Ik ben best wel heel gevoelig, ja'

'Harde' Stam na eerste training: 'Ik ben best wel heel gevoelig, ja'

03-01-2019 14:48 Laatste update: 14:49
19

Jaap Stam denkt dat hij weinig moeite zal hebben om de spelers van PEC Zwolle vertrouwen te geven. Volgens de nieuwbakken trainer klopt het 'harde' beeld dat over hem bestaat niet helemaal.

In gesprek met FOX Sports gaat Stam in op de vraag of hij spelers makkelijk vertrouwen kan geven. "Ja, dat denk ik wel ja. Ik lig heel makkelijk in de groep, dus dat gaat vanzelf", reageert hij lachend.

Dat hij als speler hard was voor zichzelf en anderen, zegt volgens Stam niets over hoe hij is als trainer. "Als trainer moet je je soms wel anders opstellen dan hoe je was als speler. Heel veel mensen hebben een mening over dat ik als speler altijd hard was, maar dat was ook niet altijd het geval", vervolgt hij. "Ik ben best wel heel gevoelig, ja. Ik kan wel met verschillende persoonlijkheden overweg."

De eerste training stond voor de nieuwe trainer vooral in het teken van 'balgevoel krijgen' en 'alles even losgooien'. "Je kunt tactisch nog niet echt aan de slag. Er zijn een paar dingen die je aan kunt geven, maar niet zo belachelijk veel", stelt hij. De komende tijd zal hij vooral veel gaan praten. "Met spelers individueel maar ook met het elftal, met het team. Om te kijken waar het euvel lag afgelopen jaar. (...) Daarnaast gaan we natuurlijk veel trainen op de manier van spelen zoals ik dat zie."