Bevestiging uit Brazilië: Ajax verhuurt miljoenenflop met optie tot koop

Bevestiging uit Brazilië: Ajax verhuurt miljoenenflop met optie tot koop

03-01-2019 15:08 Laatste update: 15:12
53

Luis Orejuela gaat Ajax verruilen voor Cruzeiro. Dat bevestigt Itair Machado, vice-president van de Braziliaanse club. Orejuela wordt vrijdag in Belo Horizonte verwacht.

Cruzeira huurt Orejuela tot de zomer van 2019 van Ajax en heeft een optie tot koop bedongen. Bevalt de 22-jarige rechtsback uit Colombia, dan kan hij tegen het einde van de huurperiode worden overgenomen voor anderhalf miljoen euro. Dat bevestigt president Machado tegenover Globoesporte. Cruzeiro zou dan wel maar de helft van zijn transferrechten in handen krijgen.

Alleen de medische keuring zou Orejuela op dit moment nog scheiden van een overstap naar Brazilië. De Colombiaan kwam in de zomer van 2017 voor 3,5 miljoen euro naar Ajax, maar hij moest lijdzaam toezien hoe hij steeds verder afzakte in de pikorde. Orejuela speelde vorig seizoen één halve competitiewedstrijd.

Orejuela is bij Ajax in het bezit van een contract tot de zomer van 2022. Hij kon niet meer voor Jong Ajax uitkomen, omdat de leeftijdseisen voor beloftenploegen in de Keuken Kampioen Divisie aangescherpt zijn. Op 28 april 2018 speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd voor de Amsterdammers.