'Drie Nederlanders op lijstje met potentiële opvolgers Valverde bij Barcelona'

'Drie Nederlanders op lijstje met potentiële opvolgers Valverde bij Barcelona'

03-01-2019 16:48 Laatste update: 18:20
65

Ernesto Valverde zaaide onlangs twijfel over zijn toekomst als trainer van FC Barcelona. Dat zorgt speculaties in Spanje. De toonaangevende sportkrant Marca zet negen kandidaten op een rijtje, waaronder drie Nederlanders.

Barcelona wil naar verluidt een trainer in de lijn van Luis Enrique en Ernesto Valverde, waardoor volgens Marca veel kandidaten afvallen. Toch vallen een aantal trainers, die een attractieve speelstijl voorstaan, kennis hebben van de club en oog hebben voor de jeugd, in het pulletje.

Quique Setien, de succesvolle trainer van Real Betis, zou de belangrijkste kandidaat zijn. Ook Arsène Wenger, Xavi Hernandez, Laurent Blanc, Roberto Martinez en Thierry Henry worden genoemd. Tot slot zijn ook drie Nederlanders in het lijstje opgenomen: Ronald Koeman (Oranje), Frank de Boer (Atlanta United) en Jordi Cruijff (Chongqing Dangdai Lifan).

Valverde liet kort na de jaarwisseling ruimte voor twijfel over zijn toekomst als trainer van Barcelona. De 54-jarige Spanjaard beschikt over een aflopend contract en kan nog niet zeggen of zijn toekomst in Camp Nou ligt. "Ik weet niet wat ik volgend seizoen ga doen", liet hij weten.