Mulder over harde kleedkamerhumor: Ikzelf had heel laat haartjes op mijn piemel

Mulder over harde kleedkamerhumor: "Ikzelf had heel laat haartjes op mijn piemel"

03-01-2019 19:09 Laatste update: 20:06
27

Ziggo Sport-analist Youri Mulder heeft het opgenomen voor zijn collega's van Veronica Inside. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp kwamen in het najaar van 2018 onder vuur te liggen vanwege het vermeend homofobe karakter van hun talkshow, maar Mulder vindt alle ophef overdreven.

Dat ook minister Ingrid van Engelshoven zich mengde in de geruchtmakende #SorryJohan-discussie, vindt Mulder 'te gortig'. "Feitelijk zei hij: homo's, kom uit de kast, ik doe je niks", stelt de analist in gesprek met de Playboy. "Ja, en daarna maakte hij nog wat ordinaire grappen. Dat laatste is niet zo mijn stijl. Maar ik weet zeker dat Derksen niet homofoob is."

Mulder beseft echter dat het voor homoseksuele voetballers lastig is om uit de kast te komen, gezien de harde grappen die doorgaans rondgaan in de kleedkamers. "Bij ons in de kleedkamer werd een jongen met veel acne steeds 'grindtegel' genoemd. Op zeker moment vroeg hij of we daarmee wilden stoppen, dat hij dat echt niet prettig vond", herinnert hij zich.

'Erehaag bij de douche'
"Er was bij Schalke iemand die enorm groot geschapen was waar ook steeds grappen over werden gemaakt. Bij zijn vorige club hadden ze in een applaudisserende erehaag gestaan toen hij de douche uitkwam. (...) Misschien lacht hij mee, maar baalt hij ervan dat het steeds daarover moet gaan."

Ook de negenvoudig Oranje-international was regelmatig het mikpunt. "Ikzelf had heel laat haartjes op mijn piemel. Werd ook wat van gezegd. Zo heeft iedereen wat. Maar als je hoort hoe extreem er nog wordt gereageerd op iemand die uit de kast komt, dan vind ik dat heel erg."

Lees ook: Mulder verruilt NOS voor Ziggo: "Sorry, wat ik verdien, ga ik niet zeggen"