'NAC heeft Australisch international binnen, maar moet nog wachten op Azië Cup'

'NAC heeft Australisch international binnen, maar moet nog wachten op Azië Cup'

03-01-2019 19:44
32

NAC Breda gaat tijdens de winterstop een nieuwe linksback naar Breda halen, meldt BN DeStem donderdagavond. De Bredanaars lijken het met Rosenborg BK eens te zijn over een transfer van de 21-jarige Australiër Alex Gersbach.

Volgens de plaatselijke krant gaat vijfvoudig Australisch international Gersbach een 'meerjarig contract' ondertekenen in het Rat Verlegh Stadion. De NAC-fans zullen echter nog geduld moeten hebben, aangezien de linksback eerst met Australië meegaat naar de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. Wanneer de titelhouder opnieuw de finale haalt, zal Gersbach pas in februari zijn debuut in Breda kunnen maken.

De aanstaande komst van de Australiër betekent ook dat één van de drie overige linksbacks plaats zal moeten maken. Jethro Mashart gata binnenkort zijn contract verlengen en lijkt veilig, maar Jurich Carolina en Greg Leigh staan op de nominatie om na een half jaar alweer te vertrekken. Volgens BN DeStem is er 'concrete interesse' voor laatstgenoemde, die in Breda uitgroeide tot cultheld. The Sun meldde vlak voor de jaarwisseling dat Charlton Athletic jacht maakt op de linkspoot.