Van FC Dordrecht naar WK: 'Higuain huilde, Messi vocht tegen zijn tranen'

Van FC Dordrecht naar WK: 'Higuain huilde, Messi vocht tegen zijn tranen'

Gepubliceerd: donderdag 3 januari 2019 om 20:34do 03-01-2019 om 20:34

William Troost-Ekong beleefde afgelopen zomer het hoogtepunt in een wonderlijke carrière. De in Haarlem geboren verdediger was nog niet zo lang geleden reserve bij FC Groningen en FC Dordrecht, maar speelde in Rusland opeens namens Nigeria op het WK.

Met Troost-Ekong in de gelederen wist FC Dordrecht in 2014 naar de Eredivisie te promoveren. Van een topsportmentaliteit was echter geen sprake aan de Krommedijk. "In Dordt waren er nul verwachtingen. Dan was het na de wedstrijd: ja, jongens, we hebben weer verloren. Kom, we gaan de kroeg in", vertelt de 25-jarige verdediger aan Voetbal International. Nadat de Schapenkoppen degradeerden, stond AA Gent plotseling op de stoep. "Het was wel een moment: ik had kunnen bijtekenen in Dordt en lekker kunnen feesten, maar ik voelde dat er meer in zat."

Via Gent ging het naar het Noorse Haugesund en naar het Turkse Bursaspor. Ondertussen groeide Troost-Ekong uit tot Nigeriaans international en haalde hij uiteindelijk de WK-selectie van het Nigeriaanse elftal. The Super Eagles stonden op het punt om Argentinië uit het toernooi te kegelen, maar zagen een plek bij de laatste achttien in rook opgaan door een late goal van Marcos Rojo.

"Links zag ik een huilende Gonzalo Higuaín, voor me stond Lionel Messi vechtend tegen zijn tranen", haalt Troost-Ekong de zinderende ontknoping in Sint-Petersburg terug. "Ja, ik heb ook wel een traantje gelaten. Niet eens zozeer omdat we waren uitgeschakeld, meer vanwege het moment. Ik keek om me heen en dacht: Wil, moet je eens kijken waar je nu bent. Shit man, je hebt gewoon een WK gespeeld."

Plaats een reactie

BT410 +398
donderdag 3 januari 2019 om 20:38
Echt bizar hoe alles kan lopen..
Vind ik leuk
Dordtenees +1185
donderdag 3 januari 2019 om 20:39
Lekker man.
Vind ik leuk
donderdag 3 januari 2019 om 20:42
Mooie quote over de laatste minuten van die wedstrijd. Ik ken deze jongen niet echt, hoe doet hij het op dit moment?
Vind ik leuk
Orphen89 +3476
donderdag 3 januari 2019 om 20:43
Ik denk dat El haddadi een best goeie signing zou zijn voor de Nederlandse top. Heb ook het idee dat die jongen gewoon wil spelen en dat zijn salaris niet buiten de mogelijkheden zou vallen van de Europese top.

Met name Ajax/PSV die gewoon veel kans hebben om weer Europees te spelen volgend seizoen zouden voor hem ook interessant zijn.
Maar ik dnek dat zelfs een Feyenoord hem zou kunnen halen en erg veel plezier aan hem kunnen beleven, blijft een leuke voetballer, alleen niet goed genoeg voor Barca denk ik.

EDIT: euhm VP hor komt mijn comment bij het verkeerde artikel terecht? Ik heb dit gereageerd op de transfervrije spelers...
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2019 om 21:05]
Vind ik leuk
Vamos7 +10957
donderdag 3 januari 2019 om 20:54
Jammer VP een gemiste kans om livmeepraten neer te zetten.
Vind ik leuk
rpaulp50 +13433
donderdag 3 januari 2019 om 21:07
Wat een huilebalkjes die volwassen kerels......pfhhhh
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws