Van Gaal liet Van Dijk thuis voor WK 2014: 'Zie soms nog steeds dezelfde fouten'

Van Gaal liet Van Dijk thuis voor WK 2014: 'Zie soms nog steeds dezelfde fouten'

04-01-2019 07:05
61

Virgil van Dijk heeft in één jaar tijd vrijwel alle Engelse voetbalharten veroverd na zijn recordtransfer naar Liverpool, maar Louis van Gaal blijft sceptisch over de Bredanaar. De ex-bondscoach nam Van Dijk in 2014 niet mee naar het WK en vindt nog steeds dat de centrale verdediger stappen moet zetten.

Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Joël Veltman kregen destijds wél een invitatie voor Oranje. "Soms zie ik nog dezelfde fouten die ik in 2014 ook zag", aldus Van Gaal, die donderdagavond namens Ziggo Sport de kraker tussen Manchester City en Liverpool analyseerde. "Dat hij niet altijd vooruit verdedigt. Bij het Nederlands elftal kwam daar een goal uit voort (tegen Olivier Giroud van Frankrijk, red.). En dat hij wel eens een man uit zijn rug laat lopen."

In 2014 speelde Van Dijk nog voor Celtic, daarna verdiende hij via Southampton een transfer naar Liverpool. Van Gaal vindt wél dat de Brabander in die tijd grote stappen heeft gemaakt, als speler én als mens. "Dat is bij Van Dijk ontegenzeggelijk het geval. Hij heeft de persoonlijkheid om zijn tegenstanders angst in te boezemen."