Magallán 'speler met karakter': Maar verwacht geen De Ligt. Die is exceptioneel

Magallán 'speler met karakter': "Maar verwacht geen De Ligt. Die is exceptioneel"

Gepubliceerd: vrijdag 4 januari 2019 om 08:39vr 04-01-2019 om 08:39

Laatste update: vrijdag 4 januari 2019 om 08:48vr 04-01-2019 om 08:48

Ajax-aankoop Lisandro Magallán zal tijd nodig hebben om te wennen in de Eredivisie, verwachten Piet de Visser en David Endt. De Argentijn komt over van Boca Juniors, waar volgens de twee kenners van het Zuid-Amerikaanse voetbal andere kwaliteiten gevraagd worden dan in Nederland.

De Visser noemt Magallán in gesprek met de NOS een 'echte verdediger' en 'een speler met karakter'. De nieuwste Ajax-aanwinst is voetballend echter minder sterk, denkt de 84-jarige Zeeuw. "Hij zal tijd nodig hebben om te wennen aan de stijl van Ajax, om de opbouw onder de knie te krijgen."

Ook Endt, voormalig teammanager van Ajax, denkt dat Magallán zal moeten acclimatiseren bij zijn nieuwe club. "Bij Ajax speel je zeker in de Nederlandse competitie met veel ruimte in de rug", aldus de sportschrijver. "Dat vereist gevoel voor positie. Dat wordt wennen voor hem. Kan hij dat?" Endt denkt dat Magallán op termijn de plek van Matthijs de Ligt in moet gaan nemen. "Maar verwacht geen De Ligt. Die is exceptioneel."

De Argentijn heeft echter ook genoeg sterke punten, benadrukt Endt. "Magallán is een goede verdediger, sterk in de lucht, betrouwbaar, stabiel, fysiek sterk, niet supersnel, goed in de duels." De ex-teammanager wijst bovendien naar teamgenoot Nicolas Tagliafico, die na zijn eerste wedstrijd al direct moeiteloos meedraaide. Ook de nieuwste Ajax-Argentijn heeft volgens Endt de potentie om te slagen in Amsterdam. "Magallán is pas 25, jong genoeg om te leren."

Lees ook: Ajax bezig met 'supertalent': "Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax veel plezier beleven aan Magallán?

Ja
86%
Nee
14%
(6875 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws