De Boer gaat stunten op transfermarkt: 'Zaten Barça en Real Madrid ook achteraan'

De Boer gaat stunten op transfermarkt: 'Zaten Barça en Real Madrid ook achteraan'

04-01-2019 09:23
37

Frank de Boer heeft een goede beslissing genomen door zich te verbinden aan het Amerikaanse Atlanta United, denkt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. De belangenbehartiger heeft een vierjarig contract voor De Boer uit het vuur gesleept.

Zijn vorige buitenlandse avonturen, bij Internazionale en Crystal Palace, strandden al binnen een half jaar, maar Albers vertrouwt erop dat het ditmaal beter gaat. "Dit is een perfecte match", vertelt hij aan De Volkskrant. "Véél kansrijker voor Frank dan de avonturen bij Inter en Palace. Hier kan hij echt zijn stempel drukken." Volgens de zaakwaarnemers sluiten de kernwaarden van Atlanta United uitstekend aan op de voetbalfilosofie van De Boer. "Atlanta United wil doorstroming vanuit de jeugd en dominant, aanvallend voetbal spelen. Past Frank perfect bij."

De regerend Amerikaans kampioen staat op het punt om een bijzondere transfer af te sluiten, kondigt Albers aan. De Argentijnse international Gonzalo Martinez zal voor meer dan vijftien miljoen euro overkomen van River Plate. "Daar zaten ook Barcelona en Real Madrid achteraan. Maar hij en zijn adviseurs zien de potentie van de MLS." Wellicht staat hier het vertrek van naamgenoot Josef Martinez tegenover. "Hij kostte Atlanta 8 miljoen en is nu een veelvoud daarvan waard", vertelt Albers over de Venezolaanse topschutter.