Done deal: Ajax bereikt akkoord en legt Traoré vast tot medio 2022

Done deal: Ajax bereikt akkoord en legt Traoré vast tot medio 2022

04-01-2019 14:04 Laatste update: 18:32
120

Ajax heeft met Ajax Cape Town overeenstemming bereikt over de overgang van Lassina Traoré. De spits tekent in Amsterdam een contract tot medio 2022.

Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. Traoré, neefje van oud-Ajacied Bertrand Traoré, was vorig seizoen op proef bij de Amsterdammers. Hij sluit tijdens het trainingskamp in Florida aan bij de selectie van Ajax. Het contract van de aanvaller gaat per 12 januari 2019 in en heeft een looptijd van 3,5 jaar, tot en met 30 juni 2022.

In december kondigde de Zuid-Afrikaanse club al aan dat Traoré Ajax Cape Town zou gaan verlaten. Vorig seizoen maakte de aanvaller veel indruk toen hij op proef was in Amsterdam. Hij trainde toen ook mee met de hoofdmacht. "Ik ben bijzonder blij dat ik mag terugkeren naar Amsterdam", zei Traoré in december. "Ik zal bijzonder hard werken en hoop zo snel mogelijk in het eerste elftal te geraken."

"Het is mijn droom om in de Champions League te spelen. Ik wil Ajax Cape Town trots maken en tonen dat er hier veel talent is", vervolgde hij. Traoré, geboren op 12 januari 2001 in Burkina Faso, speelde voor hij bij Ajax Cape Town terechtkwam bij Rahimo FC in zijn geboorteland.