'Klopp onder de indruk van 'exciting Dutch teenager': verhuur Clyne geen probleem'

'Klopp onder de indruk van 'exciting Dutch teenager': verhuur Clyne geen probleem'

04-01-2019 15:48 Laatste update: 16:07
36

Liverpool-rechtsback Nathaniel Clyne staat op het punt Liverpool te verlaten om op huurbasis te gaan spelen bij Bournemouth. Een van de redenen dat Clyne van manager Jürgen Klopp mag vertrekken, is de Nederlander Ki-Jana Hoever.

Volgens The Liverpool Echo wilde Clyne graag verkassen, omdat hij weinig uitzicht heeft op meer speeltijd. Manager Jürgen Klopp geeft de voorkeur aan Trent Alexander-Arnold, maar ook bij diens afwezigheid kiest de Duitser liever voor andere alternatieven: zo kunnen Joe Gomez, James Milner en Fabinho ook op de rechtsback uit de voeten.

Dat Clyne mag vertrekken bewijst volgens het regionale medium bovendien het vertrouwen van Klopp in 'exciting Dutch teenager Ki-Jana Hoever', die door Klopp ook als optie voor de rechtsbackpositie wordt gezien. 'De zestienjarige, die als centrale verdediger en als back kan spelen, heeft enorme indruk gemaakt op de manager sinds hij vorige maand werd gepromoveerd naar Melwood', schrijft het medium.

Hoever keerde Ajax afgelopen zomer de rug toe. De Nederlander kon bij meerdere Europese topclubs aan de gang, waaronder Chelsea, Manchester United en Manchester City. Liverpool trok uiteindelijk aan het langste eind. Vorige maand haalde Klopp de jongeling bij de hoofdmacht, omdat Liverpool door blessures van Joe Gomez, Joel Matip, Trent Alexander-Arnold en Nat Phillips op dat moment krap in de verdedigers zat.