Ajax veruit het populairst op social media: PSV en Feyenoord op ruime afstand

Ajax veruit het populairst op social media: PSV en Feyenoord op ruime afstand

04-01-2019 21:49 Laatste update: 22:41
248

Ajax blijft PSV en Feyenoord ruim voor op het gebied van populariteit op social media. Dat blijkt uit onderzoek van RESULT Sports. De Amsterdamse club valt net buiten de mondiale top-vijftig.

RESULT Sports doet twee keer per jaar onderzoek naar clubcijfers op Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en het Chinese Sina Weibo. Alleen clubs die bij elkaar meer dan een miljoen volgers hebben, worden in de lijst opgenomen. Van de Nederlandse clubs heeft Ajax de hoogste notering.

De Amsterdammers vallen met een 51ste plek net buiten de top-vijftig. Ajax heeft volgens het onderzoek ruim 5,8 miljoen volgers. Daarmee blijft de huidige nummer twee van de Eredivisie PSV (131ste met ruim 1,8 miljoen volgers) en Feyenoord (156ste met ruim 1,4 miljoen volgers) ruim voor. Opvallend is vooral dat Ajax ruim 800.000 volgers heeft op Sina Weibo, het socialmediaplatform in China. PSV en Feyenoord zijn niet actief op het Chinese medium en hebben daar dus nul volgers.

De top-drie van de ranglijst bestaat uit Real Madrid (242,9 miljoen volgers), FC Barcelona (240 miljoen volgers) en Manchester United (137 miljoen volgers).