Reserves blinken uit bij Tottenham: vierdeklasser ruim onderuit in FA Cup

04-01-2019 22:35 Laatste update: 22:50
20

Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van Tranmere Rovers moeiteloos geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. De nummer negen van de League Two, het vierde profniveau van Engeland, wist veertig minuten lang een gelijke stand op het scorebord te houden, maar daarna klapte de bubbel: 0-7.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino koos tegen Tranmere voor een aantal reservespelers, maar stelde met Davinson Sánchez, Dele Alli, Serge Aurier en Heung-Min Son ook een aantal basiskrachten op. Tranmere hield het zoals gezegd veertig minuten vol tegen de nummer twee van de Premier League. Daarna maakte Aurier er vlak voor rust 0-1 van.

De schade bleef voor Tranmere in de eerste helft beperkt, maar na de rust ging het los. Reservespits Fernando Llorente maakte vlak na rust 0-2. De 0-3 viel in de 55e minuut en werd gemaakt door Aurier. Daarna scoorden Son (57) en Llorente (71, 72), waarna de ingevallen Harry Kane de eindstand bepaalde op 0-7.

De vierde ronde van de FA Cup vindt plaats in het weekend van 26 januari.