Update: 'Rutten in beeld bij Anderlecht, maar geen topkandidaat'

Update: 'Rutten in beeld bij Anderlecht, maar geen topkandidaat'

05-01-2019 12:20 Laatste update: 12:25
37

Anderlecht lijkt dan toch een Nederlandse trainer te krijgen. De momenteel clubloze Fred Rutten is volgens Het Nieuwsblad en De Telegraaf nu de voornaamste kandidaat zijn om de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op te volgen.

Volgens De Telegraaf heeft Rutten één concurrent: de Deen Kasper Hjulmand, die in 2012 kampioen werd met FC Nordsjaelland. Hjulmand wil volgens Het Nieuwsblad echter direct voor anderhalf jaar tekenen, terwijl Rutten zich in eerste instantie slechts tot het einde van het seizoen aan Paars-Wit wil verbinden. Technisch directeur Frank Arnesen, die Rutten nog kent van zijn tijd bij PSV, lijkt liever voor de tweede optie te willen gaan.

De onderhandelingen tussen de momenteel clubloze trainer en de huidige nummer vijf van België bevinden zich volgens de Vlaamse ochtendkrant in de afrondende fase. De club vertrekt maandag naar Spanje voor een trainingskamp en lijkt voor die tijd al een akkoord te willen bereiken.

Anderlecht ontdeed zich in december van Vanhaezebrouck en werd sindsdien aan meerdere Nederlandse trainers gelinkt. Frank de Boer tekende echter bij het Amerikaanse Atlanta United en ook Phillip Cocu en Martin Jol zullen niet in Brussel aan de slag gaan.

Update 12.15 uur: Rutten is ook volgens Belgische media in beeld bij Anderlecht, maar topkandidaat is hij niet. Volgens Het Laatste Nieuws is er een andere trainer die betere papieren heeft dan de Nederlander. Om wie het gaat, wordt niet gemeld.