Völler grapt over Bosz: 'Twee bier in vijf seconden: bedoelt Peter zoiets?'

Völler grapt over Bosz: 'Twee bier in vijf seconden: bedoelt Peter zoiets?'

05-01-2019 07:53
32

Bayer Leverkusen heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe trainer Peter Bosz, die voor de jaarwisseling een anderhalfjarig contract signeerde bij Die Werkself. Sportief directeur Rudi Völler liet bij de presentatie van zijn nieuwe trainer weten dat hij al langere tijd jacht maakte op Bosz.

De eerste contacten tussen club en trainer dateren uit het voorjaar van 2017, toen de Apeldoorner bezig was om Ajax naar de Europa League-finale te leiden. "Toen waren we al dicht bij een contract, maar koos Peter na Ajax voor de kans bij Borussia Dortmund", onthult Völler, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Dat het avontuur in Dortmund na een half jaar al ten einde was, zegt Völler weinig. "Natuurlijk zal Peter ook zelf fouten hebben gemaakt, maar die maken we allemaal."

De legendarische oud-spits heeft bij zijn BVB-collega's geïnformeerd naar Bosz: volgens hen was de oud-trainer van De Graafschap, Heracles Almelo en De Graafschap niet hoofdschuldig aan het voortijdig gestrande huwelijk. "Ze zaten vorig jaar in Dortmund in een overgangsfase na het ontslag van trainer Thomas Tuchel. Sterspelers Dembélé en Aubameyang waren vanaf dag één bezig met het forceren van transfers. Er was de nasleep van de aanslag op de spelersbus."

'Twee bier in vijf seconden'
Bosz werd tijdens zijn half jaar in Dortmund vaak bekritiseerd vanwege zijn geliefde aanvallende speelstijl, die vaak naïef werd gevonden. Völler is echter niet bang voor 'kamikazevoetbal'. "Wij weten voor welke opvattingen hij staat als trainer, daarom wilden we hem juist. We zijn ervan overtuigd dat hij past bij onze club en bij de spelersgroep."

Völler is overigens niet bekend met de karakteristieke vijf-secondenregel van Bosz. "In de regio waar ik vandaan kom, daar hebben we ook een vijf-secondenregel. Als je in vijf seconden twee bier naar binnen kunt werken, sta je te boek als 'een heel grote'. Bedoelt Peter ook zoiets?", grapt de negentigvoudig Duits international.

Lees ook: 'De mensen in Duitsland hebben nog niet de echte Peter Bosz gezien'