'Raiola onderhandelt met FC Barcelona: twaalf miljoen euro per jaar voor De Ligt'

'Raiola onderhandelt met FC Barcelona: twaalf miljoen euro per jaar voor De Ligt'

05-01-2019 08:35
119

Matthijs de Ligt kan de jackpot winnen bij FC Barcelona, als het aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola ligt. Volgens Mundo Deportivo wil de invloedrijke makelaar zijn negentienjarige cliënt aan een jaarsalaris van twaalf miljoen euro in Catalonië helpen.

De Primera Division-koploper twijfelt echter of het mee moet gaan met de eisen van Raiola, bericht MD. Barcelona heeft er vrede mee dat het een transfersom van 75 miljoen euro voor De Ligt moet betalen, maar lijkt de zestig miljoen aan salariskosten (twaalf miljoen per jaar, uitgaande van een vijftig contract, red.) voor de Ajax-captain te gortig te vinden. Raiola wil bovendien minstens tien miljoen euro aan commissie ontvangen: ook dat is naar de smaak van de Catalanen iets te veel van het goede.

De Spaanse sportkrant sluit echter niet uit dat Barça alsnog overstag gaat, gezien de grote internationale concurrentie voor De Ligt. Ook Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain en Bayern München zijn in de markt voor de jonge centrale verdediger. Tijdens de kerstdagen schreef Mundo Deportivo al dat Raiola zijn cliënt het liefst naar de hoogste bieder brengt, ongeacht welke club dat is.