Klaassen introduceert André Hazes jr. in Bremen: 'Sloeg niet helemaal aan hè haha'

Klaassen introduceert André Hazes jr. in Bremen: 'Sloeg niet helemaal aan hè haha'

05-01-2019 08:52
25

Davy Klaassen heeft zich bij Werder Bremen herpakt na het moeilijkste jaar uit zijn carrière. De ex-Ajacied vertrok in 2017 vol ambities naar Everton, maar viel op Goodison Park buiten de boot.

De speelstijl van The Toffees bleek minder goed bij hem te passen dan hij vooraf dacht, stelt Klaassen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax was ik mijn hele leven gewend om opbouwend te voetballen. Ronald Koeman wilde dat wel, maar het sloeg niet aan", blikt de 25-jarige Hilversummer terug. "Na zijn ontslag kwam eerst David Unsworth en toen Sam Allardyce. Toen gingen alle ballen de lucht in en werd het voor mij een doodlopende weg."

Koeman liet onlangs weten dat Klaassen 'zich niet snel genoeg aanpaste' in Liverpool. De zestienvoudig Oranje-international heeft begrip voor de uitlatingen van zijn voormalige trainer. "Zo voelde ik dat zelf ook. We waren allemaal teleurgesteld in de manier waarop het is gelopen." Sinds de twee samen hebben gewerkt bij Everton, heeft Klaassen geen contact meer gehad met Koeman. "Maar daar zit verder niks achter. Hopelijk spreek ik hem binnenkort weer bij Oranje."

"Leef, alsof het je laatste dag is..."
Voordat het zover is, geniet Klaassen wekelijks van het voetballen in Duitsland. "De Bundesliga bevalt me. Niet de grote sterren, maar wel heerlijk voetbal", vindt hij. "Ik speel veel als controleur en loop veel. Daar geniet ik ook van. Elke week honderd procent." Alleen qua muzieksmaak lijkt Klaassen niet in Duitsland te passen. Voor de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf mocht hij een verzoeknummer aanvragen: de middenvelder koos voor 'Leef' van André Hazes junior, dat echter geen meezinger bleek in het Weserstadion. "Dat sloeg niet helemaal aan, hè...", lacht hij bij de gedachte aan de verbouwereerde Werder-fans.