'Wat niemand weet: Stam kreeg aanbiedingen van verschillende Premier League-clubs'

'Wat niemand weet: Stam kreeg aanbiedingen van verschillende Premier League-clubs'

05-01-2019 09:53
26

Guus Hiddink verwacht veel van Jaap Stam, sinds eind december de trainer van PEC Zwolle. De voormalig bondscoach denkt dat de inmiddels 46-jarige oud-verdediger zowel voetballend vermogen als mentaliteit kan toevoegen aan PEC.

Volgens Hiddink voldoet Stam aan de kenmerken van de Hollandse School. "Maar ik vind Jaap een exponent van de Hollandse School Plus", verduidelijkt de Achterhoeker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een man die ook met zijn karakter het verschil kan maken. Die mentaliteit zal hij vast gaan overbrengen op PEC."

Hiddink volgde Stam tijdens diens periode bij Reading: The Royals stonden in 2017 op de drempel van de Premier League. Ruim een half jaar later werd hij alsnog ontslagen, hoewel hij uitstekend in de markt lag. "Wat bijna niemand weet, is dat Jaap in zijn tijd bij Reading aanbiedingen had van verschillende clubs uit de Premier League. Toch bleef hij Reading trouw", onthult Hiddink. "Juist omdat hij iemand is die zijn afspraken nakomt. (...) PEC krijgt met hem een bevlogen en loyale trainer."