Doan wakkerde Ajax-geruchten aan: Dat wil ik dan zien als ik de gelegenheid heb

Doan wakkerde Ajax-geruchten aan: "Dat wil ik dan zien als ik de gelegenheid heb"

Gepubliceerd: zaterdag 5 januari 2019 om 10:32za 05-01-2019 om 10:32

Ritsu Doan koestert de droom om actief te zijn in de Champions League. De twintigjarige Japanner zat onlangs in de skybox van Ajax, dat aantrad tegen Bayern München. Dat wakkerde een hoop geruchten aan.

"Die Champions League wil ik meemaken, dus dat wil ik dan zien als ik de gelegenheid heb", vertelt Doan aan De Telegraaf. "Ik heb enorm genoten, het was een ongelooflijk hoog niveau. Dáár wil ik naartoe. Ik heb des te meer gevoeld hoe belangrijk het is om daaraan mee te doen. Het heeft me een impuls gegeven om in trainingen op nog meer dingen te letten."

Doan had in de Champions League kunnen spelen, maar FC Groningen weigerde een miljoenenbod van het Russische CSKA Moskou. "Ik wilde graag in de Champions League spelen, daarvoor was CSKA een mooie kans geweest. Of er met deze ontwikkeling misschien nog grotere clubs langskomen? Ik wil dat de mensen dankzij mijn spel denken: hij hoort thuis in de Champions League. Daar ga ik voor."

Doan is bezig aan zijn tweede seizoen bij Groningen. De aandacht voor de Japanse ster is enorm, merkt hij zelf ook. "Het is wel sneller gegaan dan ik verwacht had, met alles wat er om me heen gebeurt. Ik ben wel heel erg verrast door al die media-aandacht, dat is echt ongelooflijk. Ik ben er heel dankbaar voor en enthousiast dat het allemaal zo snel gaat."

Poll

Moet Doan de stap naar de Nederlandse top maken?

(2514 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws