'Denk dat het een voordeel is voor Ajax dat ze nog Champions League spelen'

'Denk dat het een voordeel is voor Ajax dat ze nog Champions League spelen'

05-01-2019 19:24
90

Willy van de Kerkhof denkt dat Ajax voordeel zal hebben van het drukkere speelschema in de tweede seizoenshelft. Het PSV-icoon verwacht dat de Amsterdammers in een flow terecht zullen komen, maar dat PSV kampioen gaat worden.

Ajax speelt in de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid. "Ik denk dat het een voordeel voor de Amsterdammers is dat ze nog Champions League spelen", zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. "Zo'n druk schema is juist wel lekker, zeker als het om een hoog niveau gaat. Als Ajax van Real wint, dan krijgt de hele club een boost, in mijn optiek."

"Qua prestaties kan het haast niet beter, maar ik verwacht dat PSV in de tweede seizoenshelft nog beter zal gaan spelen", bespreekt Van de Kerkhof de kampioenskansen van de Eindhovenaren. "Dat zullen ze ook nodig hebben in de concurrentie met Ajax. Mark van Bommel weet steeds beter hoe het elftal moet spelen en je ziet dat de spelers vertrouwen krijgen."

"Als collectief is de club sterk", gaat het PSV-icoon verder. "Na de wedstrijd tegen Ajax weten we het zeker, maar ik denk dat PSV kampioen wordt. Ajax is ook een beetje angstig voor PSV, in Amsterdam hebben we vaak met goed voetbal gewonnen."