Martens baalt van ontwikkeling: 'Eredivisie loopt in veel opzichten ver achter'

Martens baalt van ontwikkeling: 'Eredivisie loopt in veel opzichten ver achter'

05-01-2019 20:35
32

Lieke Martens hoopt dat Louis van Gaal na een roemruchte carrière nog een avontuur in het vrouwenvoetbal durft aan te gaan. De aanvalster van FC Barcelona denkt dat de voormalig bondscoach van Oranje voor een boost kan zorgen.

"De positie van bondscoach is al bezet door Sarina Wiegman en daar zijn we heel blij mee. Maar ik denk dat het wel goed is als grote namen als Van Gaal zich verbinden aan het vrouwenvoetbal, in wat voor rol dan ook", zo laat Martens weten in gesprek met De Telegraaf. "In Engeland zie je dat al met Phil Neville, de bondscoach van het nationale team."

Martens hoopt na haar loopbaan ook haar steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal, maar een terugkeer naar haar vaderland is nu niet aan de orde. "Misschien aan het einde van mijn carrière", zegt de sterspeelster van de Oranje Leeuwinnen. Ze baalt dat de Eredivisie voor vrouwen achterblijft bij de rest van Europa.

"Ik had gehoopt dat er na het gewonnen EK meer sponsoren met geloof in het vrouwenvoetbal zouden instappen", stelt Martens. "Dat de Eredivisie echt van de grond zou komen en dat speelsters niet meer zouden hoeven te werken naast het voetballen. Nederland loopt in veel opzichten ver achter op landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje."