'Ajax moet fors deel van transfersom Neres afstaan aan oude club São Paulo'

'Ajax moet fors deel van transfersom Neres afstaan aan oude club São Paulo'

Gepubliceerd: zaterdag 5 januari 2019 om 20:55za 05-01-2019 om 20:55

Laatste update: zaterdag 5 januari 2019 om 21:11za 05-01-2019 om 21:11

São Paulo houdt de ontwikkelingen rond David Neres met bovengemiddelde belangstelling in de gaten. De Braziliaanse topclub heeft namelijk recht op een fors deel van de eventuele transfersom voor de 21-jarige Ajax-aanvaller, zo melden media in Brazilië.

De Telegraaf pakte zaterdagochtend uit met het nieuws dat Ajax is verrast door een bod van dertig miljoen euro van het Chinese Guangzhou Evergrande. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zet in op veertig miljoen, maar de Amsterdammers zijn bereid om mee te denken. Neres is in de Johan Cruijff Arena namelijk niet zeker van een basisplaats door de concurrentie van Hakim Ziyech en Donny van de Beek.

Mocht Neres de overstap maken naar China, dan profiteert zijn oude club São Paulo volop mee, schrijft onder meer Terra. De Brazilianen verkochten de vleugelaanvaller begin 2017 voor twaalf miljoen euro aan Ajax, maar bedongen ook een doorverkooppercentage van twintig procent van de winst. Als Neres voor veertig miljoen vertrekt, ontvangt São Paulo dus 5,6 miljoen. Daar komt ook nog een opleidingsvergoeding van drie procent bovenop (1,2 miljoen).

Ajax zou in dat geval nog altijd 33,2 miljoen overhouden aan de deal.

Poll

Moet Ajax meewerken aan een vertrek van Neres?

(10876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws