Derde samenwerking met Stam: 'Waar we ook speelden, mensen wilden op de foto'

Derde samenwerking met Stam: 'Waar we ook speelden, mensen wilden op de foto'

05-01-2019 21:58 Laatste update: 22:24
5

Pelle Clement is enthousiast over de hernieuwde samenwerking met Jaap Stam. De 22-jarige aanvaller werkte bij Jong Ajax en Reading al samen met de kersverse oefenmeester van PEC Zwolle.

"Hij is in Engeland een grootheid. Waar we ook speelden, wilden mensen met hem op de foto", zegt Clement in De Stentor. "Toen ik afscheid nam bij Reading, eerder deze week, vroegen spelers en andere personeelsleden me of ik weer met Jaap ging werken. Dat vonden ze geweldig. Send him love, zeiden ze."

"Spelers die nog bij Reading zaten, waren nog steeds laaiend enthousiast", vervolgt Clement, die een contract voor 2,5 jaar heeft getekend bij PEC Zwolle. "Dat zegt alles over hoe prettig ze met hem hebben samengewerkt. Jaap heeft bij elke club voetballende intenties, maar weet dondersgoed dat het niet altijd op een mooie manier kan."

Clement is onder de indruk van de trainer Stam. "Ik vind hem ontzettend goed in de één-op-één-begeleiding", laat hij weten aan RTV Oost. "In Engeland waren vooral de verdedigers allemaal laaiend enthousiast over hoe hij ze positioneel en puur verdedigend kwaliteiten bij kan brengen. Verder is hij heel duidelijk over wat hij wil."

"Daar kan hij ook streng in zijn, maar daarbuiten is hij heel aardig en staat hij ook open voor je eigen inbreng. Als je wilt discussiëren, dan kan dat. Ik denk dat veel spelers het fijn vinden om onder hem te trainen", besluit Clement.