'PEC zet in op Van Aken als versterking voor defensie, geen terugkeer Botteghin'

'PEC zet in op Van Aken als versterking voor defensie, geen terugkeer Botteghin'

Gepubliceerd: zondag 6 januari 2019 om 06:58zo 06-01-2019 om 06:58

PEC Zwolle zal geen poging wagen om Eric Botteghin los te weken bij Feyenoord. Dat meldt De Stentor. De Zwollenaren worden al langer in verband gebracht met Botteghin, maar volgens de technische mensen in Overijssel richt de club zich op een ander doelwit.

PEC zou namelijk inzetten op een terugkeer van Joost van Aken, zo tekent PEC Zwolle-volger Johan Inan van De Stentor op uit de mond van technisch directeur Gerard Nijkamp. "Onze voorkeur gaat in eerste instantie uit naar een linksbenige centrale verdediger", zegt de technisch directeur van de Blauwvingers. "Van Aken? Die staat wel op de shortlist."

Het lijkt er niet op dat PEC zal gaan proberen om Eric Botteghin terug te halen naar Zwolle. Die geruchten zijn ongegrond, zo maakt Nijkamp duidelijk. "Het verbaast me hoe dat de wereld in is gekomen."

Van Aken trok in de zomer van 2017 naar Sheffield Wednesday, waar hij vorig seizoen veertien keer zijn opwachting maakte. De voormalig verdediger van Heerenveen kwam dit seizoen pas 61 competitieminuten in actie voor zijn club.

Poll

Is Joost van Aken een goede speler voor PEC Zwolle?

(968 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws