'Ik speelde gruwelijk tegen United. Van Persie zei: jij hoort gewoon in Oranje'

'Ik speelde gruwelijk tegen United. Van Persie zei: jij hoort gewoon in Oranje'

06-01-2019 10:36 Laatste update: 10:57
32

Kemy Agustien werd ooit, als veelbelovend Willem II-talent, door Louis van Gaal naar AZ gehaald en speelde ooit namens Swansea City in de Premier League. De inmiddels 32-jarige middenvelder speelt anno 2019 echter voor AFC Barrow, op het vijfde niveau van Engeland.

Het Holker Street-stadion is het voorlopige eindpunt van een wonderlijke carrière: Agustien speelde voor clubs als Swansea City, Crystal Palace en Brighton & Hove Albion, maar ook voor FC Dordrecht, TEC Tiel, Vendsyssel FF (Denemarken) en Global Cebu FC (De Filipijnen). Volgens de international van Curaçao ging het mis in 2013. "Ik had nooit weg moeten gaan bij Swansea. Bij die club heb ik mijn mooiste tijd gehad als voetballer", laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

Tijdens het seizoen 2012/2013, waarin The Swans de League Cup in de wacht sleepten, kwam Agustien onder manager Michael Laudrup weinig aan spelen toe. Vlak voor Boxing Day stond hij plotseling in de basis tegen Manchester United. "Ik speelde zo gruwelijk. Robin van Persie deed mee bij United. Hij kwam naar me toe en zei: waarom ben jij geen international? Jij bent zo goed, jij hoort gewoon voor het Nederlands elftal te spelen."

Aan het einde van het seizoen besloot Agustien echter te verkassen naar Brighton & Hove Albion, destijds nog een Championship-club. "Drie maanden later was Laudrup ontslagen. Ik had gewoon nog even op de blaren moeten zitten", vindt de controleur, die onlangs nog in het nieuws kwam nadat hij zijn eerste professionele goal in negen jaar tijd maakte.