Weghorst deelt voetbaldroom: 'Lijkt me prachtig om ooit bij FC Twente te spelen'

Weghorst deelt voetbaldroom: 'Lijkt me prachtig om ooit bij FC Twente te spelen'

06-01-2019 11:58 Laatste update: 12:38
41

Wout Weghorst heeft nog één grote voetbaldroom, laat hij weten in de FOX Sports-documentaire 'Wie is Wout?'. De spits van VfL Wolfsburg hoopt ooit voor FC Twente uit te mogen komen.

De in Borne geboren aanvalsleider maakte tussen 2014 en 2016 furore bij rivaal Heracles Almelo, maar geeft toe dat hij van huis uit een FC Twente-supporter is. "Het lijkt me prachtig om ooit nog voor die club te spelen. Dan heb ik voor beide mooie clubs in het Oosten gevoetbald." Weghorst hoopt wel dat de club tegen die tijd weer in de Eredivisie actief is. "Ik zou wel op het hoogste niveau dichtbij huis willen voetballen. Lijkt me wel wat."

Wedden

Meer odds

De supporters van FC Twente zullen overigens nog even geduld moeten hebben. De 26-jarige Weghorst verruilde AZ afgelopen zomer voor VfL Wolfsburg, waar hij een contract tot de zomer van 2022 tekende. De drievoudig Oranje-international kan na zijn eerste half jaar in de Bundesliga keurige cijfers overleggen: Weghorst was tijdens alle zeventien competitiewedstrijden van de partij en was goed voor zes goals en twee assists. Ook tijdens de DFB Pokal-zege op Hannover 96 kwam hij tot scoren.