Emotionele Fabregas na publiekswissel: 'Vijftien jaar zijn voorbij gevlogen'

Emotionele Fabregas na publiekswissel: 'Vijftien jaar zijn voorbij gevlogen'

06-01-2019 13:21
7

Cesc Fabregas kreeg zaterdag in het FA Cup-duel met Nottingham Forest een publiekswissel. De 31-jarige Spanjaard verliet het veld van Stamford Bridge met tranen in zijn ogen. Hij leek daarmee zijn vertrek naar AS Monaco aan te kondigen.

Fabregas houdt zich desondanks op de vlakte. "Ik had niet verwacht dat dit vandaag allemaal zou gebeuren. Meer wil ik er niet over zeggen", stelt de middenvelder, die wel een verklaring gaf voor zijn emotionele wissel. "Het voelt alsof ik vorige week ben begonnen met het spelen van voetbal op professioneel niveau. Inmiddels zijn alweer vijftien jaar voorbij gevlogen."

Wedden

Meer odds

"Mijn advies voor jonge spelers is om van elk moment te genieten", vervolgt de oud-speler van FC Barcelona en Arsenal. "Je moet elke drie dagen scherp zijn, kunnen leven met kritiek en kunnen leven met mensen die zeggen hoe goed of slecht je bent. Je denkt: Ik ben jong, ik heb nog alle tijd van de wereld. Maar de tijd vliegt voorbij. Geniet er elke seconde van."

Eden Hazard steekt de loftrompet over zijn ploeggenoot. "Ik ben gelukkig dat ik met hem heb mogen spelen. Ik heb veel bewondering voor hem en hoop dat hij een prachtige toekomst tegemoet gaat. Hij is al wat ouder, maar nog steeds heel goed."

Ook Alvaro Morata liep alvast vooruit op een vertrek van Fabregas naar Monaco. 'Je hebt geen idee hoeveel ik je ga missen', schrijft de spits op Instagram. 'Ik wil jou en je prachtige familie bedanken voor alle hulp die jullie ons hebben geboden. Bedankt voor alle mooie momenten.'