'Gerrard verwelkomt 57-voudig Engels international bij Rangers in jacht op titel'

'Gerrard verwelkomt 57-voudig Engels international bij Rangers in jacht op titel'

06-01-2019 13:34
16

Rangers FC krijgt in de jacht op de eerste Schotse landstitel sinds 2011 versterking van Jermain Defoe. De 36-jarige spits onderging zondag de medische keuring bij de club van manager Steven Gerrard, zo meldt Sky Sports.

Defoe moet volgens de doorgaans goed ingevoerde Britse omroep maandag al aansluiten bij het trainingskamp op Tenerife, waar Rangers zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. De 57-voudig international van Engeland komt over van Bournemouth, waar hij dit seizoen pas vier keer inviel in de Premier League. Na de komst van Dominic Solanke is de routinier helemaal overbodig.

Defoe speelde eerder voor West Ham United, Tottenham Hotspur, Portsmouth, Toronto FC en Sunderland. Hij moet de ploeg van Liverpool-icoon Gerrard het laatste zetje geven richting de eerste landstitel sinds het faillissement in 2012. Rangers staat momenteel tweede in de Schotse Premier League met evenveel punten als koploper Celtic.

The Gers kregen in de laatste wedstrijd van 2018 een flinke boost in de titelstrijd. Aartsrivaal Celtic werd in een onderlinge confrontatie met 1-0 verslagen. Naast Defoe staat Steven Davis voor een terugkeer op Ibrox. De 34-jarige middenvelder wordt een half jaar gehuurd van Southampton.

Lees ook'Oudgediende Defoe gaat op 36-jarige leeftijd op voor internationaal avontuur'