Witte rook uit Brussel: Rutten 'unaniem gekozen' als nieuwe trainer Anderlecht

Witte rook uit Brussel: Rutten 'unaniem gekozen' als nieuwe trainer Anderlecht

06-01-2019 15:57 Laatste update: 16:05
49

Witte rook uit Brussel: Fred Rutten is de nieuwe trainer van Anderlecht. Dat maakt de Belgische topclub zondag - enigszins verrassend - wereldkundig.

De directie van Anderlecht heeft 'unaniem' gekozen voor Rutten. De Nederlandse trainer is de opvolger van Hein Vanhaezebrouck, die in december werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Maandag is de eerste werkdag van Rutten. Hij stapt dan meteen met de selectie op het vliegtuig naar Spanje, waar Anderlecht een trainingskamp heeft belegd.

"We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit en volgende seizoenen mooie successen te realiseren", reageert sportief directeur Michael Verschueren op de clubsite. Anderlecht doet geen mededelingen over de lengte van het contract, maar Rutten zou voor anderhalf jaar hebben getekend.

Anderlecht was al enkele weken op zoek naar een nieuwe trainer. Zo werden Phillip Cocu en Frank de Boer gepolst en waren ook Peter Bosz, Martin Jol en de Deen Kasper Hjulmand ook in beeld. Anderlecht staat halverwege de competitie op de vijfde plek in de Jupiler Pro League. De achterstand op koploper KRC Genk is veertien punten.

Rutten (56) was een vrij man, nadat hij in november opstapte bij Maccabi Haifa. De oud-voetballer heeft een rijkgevulde cv: hij was trainer van FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al Shabab (Verenigde Arabische Emiraten) en Maccabi Haifa (Israël).