Klaassen: Ik ben niet zo snel beledigd, hoor. Het is niet respectvol

Klaassen: "Ik ben niet zo snel beledigd, hoor. Het is niet respectvol"

06-01-2019 16:42
31

Davy Klaassen heeft geen goede ervaringen met Sam Allardyce. Na de aanstelling van de Engelse manager bij Everton verdween de middenvelder totaal uit beeld.

"Ik kan hem niet laten spelen, want ik moet wedstrijden winnen", zei Allardyce vorig seizoen over Klaassen. Het liet de oud-Ajacied niet onberoerd. "Ik ben niet zo snel beledigd, hoor. Het is niet respectvol. Hij vond me fysiek niet sterk genoeg. Daar ben ik direct mee aan de slag gegaan, maar het was toen al uitzichtloos", vertelt Klaassen aan het Algemeen Dagblad.

"Mijn loopbaan ging vóór Everton altijd in een stijgende lijn. Dus ik dacht wel: hé, het zit nu voor de eerste keer tegen. Ik ga me niet laten kennen. Dit hoort er ook bij. Daarom wilde ik ook niet weg in de winterstop. Dat voelde als opgeven of als een paniekactie. Uiteindelijk kon ik op de laatste dag van de transferperiode alsnog naar Napoli. Nu ben ik blij dat het niet doorging.'"

Op een bepaald moment mocht Klaassen niet eens meer meetrainen. "Soms kwam het voor dat ik niet nodig was voor een elf tegen elf. Dan zei Allardyce: je mag ook wel naar huis gaan. Natuurlijk doet dat pijn. Maar ik ging nooit, dat was mijn eer te na", besluit Klaassen, die in de zomer overstapte naar Werder Bremen. In Duitsland is hij een onbewiste basisspeler.