De grote Venema-show: FC Utrecht wint van Stuttgart door hattrick van spits

06-01-2019 17:24
52

Dankzij een uitblinkende Nick Venema heeft FC Utrecht het oefenduel met VfB Stuttgart weten te winnen. De eredivisionist was in Spanje met 2-3 te sterk voor de nummer zestien van de Bundesliga.

Utrecht schoot uit de startblokken en kreeg al vroeg in de wedstrijd grote kansen, maar Gyrano Kerk en Sean Klaiber lieten hun mogelijkheden onbenut. Het leek wachten op de voorsprong van Utrecht, maar na de storm van de ploeg van Dick Advocaat nam Stuttgart meer initiatief. Groot gevaar leverde dat echter niet op.

Na rust kwam de wedstrijd pas echt tot leven. Stuttgart kreeg razendsnel een strafschop na een overtreding van Thijmen Nijhuis. Gonzalo Castro wist daaruit te scoren: 1-0. Venema, die op de bank begon en na de rust mocht invallen, liet zich niet veel later zien en maakte namens Utrecht gelijk. Genieten van de gelijkmaker kon de ploeg niet, want een minuut na die goal scoorde Stuttgart weer: 1-2.

Een paar minuten later was het weer Venema die scoorde, dit keer op aangeven van Cyriel Dessers. Venema maakte zich in de slotfase onsterfelijk door in de tachtigste minuut raak te koppen en dus zijn derde treffer te maken.

Opstelling FC Utrecht eerste helft: Paes; Klaiber, Letschert, Bergström, Gavory; Gustafson, Van Overeem, Emanuelson; Kerk, Bahebeck, Boussaid

Opstelling FC Utrecht tweede helft: Nijhuis; Van der Maarel, Janssen, Mamengi, Guwara; Velanas, Brinkman, Boussaid; Van de Streek, Venema, Dessers