Barcelona juicht en kan afstand nemen door resultaat bij Sevilla - Atlético

06-01-2019 18:15
9

De topper tussen Atlético Madrid en Sevilla in de Primera Division is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De stand op de ranglijst blijft daardoor ongewijzigd: Atlético blijft tweede, Sevilla derde.

Atlético kon bij winst in punten gelijk komen met koploper FC Barcelona, daar waar Sevilla plek twee over kon nemen van de Madrilenen. Het verschil tussen beide ploegen is na achttien speelronden twee punten.

In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán begonnen beide ploegen zeer afwachtend. Sevilla, waar Quincy Promes op de bank begon, creërde nauwelijks kansen, maar ook de gasten uit Madrid werden nauwelijks gevaarlijk. De twee grootste mogelijkheden leverden direct twee doelpunten op. Wissam Ben Yedder was in de 37e minuut de gelukkige toen de bal na een aanval over rechts voor zijn voeten kwam. Van dichtbij schoot hij binnen: 1-0.

De gelijkmaker van Atlético viel vlak voor rust en werd gemaakt door Antoine Griezmann. De Fransman legde op ongeveer twintig meter van het doel aan voor een vrije trap en schoot die fantastisch binnen.

De tweede helft bood voldoende spektakel, maar zowel Sevilla als Atlético sprong slordig om met de kansen. Promes werd in de slotfase ingebracht, omdat Sevilla niet op een gelijkspel wilde spelen. Na het inbrengen van de Oranje-international kreeg Atlético via Griezmann de grootste kans van de tweede helft, maar de Fransman faalde oog in oog met doelman Tomas Vaclik.

Het gelijkspel zal met gejuich worden ontvangen in Catalonië, want Barcelona kan zondagavond een voorsprong nemen van vijf punten. Dan moet er wel eerst worden afgerekend met Getafe.