Valse herstart Real Madrid: beschamende thuisnederlaag tegen laagvlieger

06-01-2019 20:20 Laatste update: 21:16
116

Real Madrid is 2019 met een rampzalige week. Na het gelijkspel tegen Villarreal (2-2) leden de Madrilenen een beschamende thuisnederlaag tegen Real Sociedad: 0-2. Koploper FC Barcelona kan zondagavond uitlopen naar een voorsprong van tien punten.

Real Madrid kreeg zondag de nummer vijftien van de Primera División op bezoek, maar van een krachtsverschil was geen sprake in het Bernabéu. Sterker nog, na 100 seconden ging de bal op de stip. Willian José passeerde Real-doelman Thibaut Courtois met een harde knal door het midden: 0-1.

Real Madrid kreeg na de vroege tegentreffer goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Karim Benzema hielp een megakans om zeep, Luka Modric stuitte op keeper Geronimo Rulli en Lucas Vazquez raakte de paal. Ook kreeg Sergio Ramos geen penalty, tot onvrede van het publiek.

Na rust ging Real Madrid met man en macht op zoek naar de 1-1, maar het ontbrak de ploeg van Santiago Solari aan discipline en vernuft. Het Madrileense spel deed soms pijn aan de ogen. Vazquez maakte de Real-missie nog een stukje moeilijker door na een uur spelen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken.

Tien minuten voor tijd deelde Sociedad de nekslag uit. Ruben Pardo maakte met het hoofd de 0-2. Door de nederlaag blijft de achterstand van Real Madrid op FC Barcelona zeven punten. De koploper komt zondagavond nog in actie tegen Getafe. Real heeft nu vaker verloren dan Athletic Bilbao, dat in de degradatiezone staat.