De Boer: 'Nederlanders met een Amerikaans paspoort zijn heel interessant'

De Boer: 'Nederlanders met een Amerikaans paspoort zijn heel interessant'

07-01-2019 07:48
40

Frank de Boer begint volgende week aan zijn nieuwe klus bij Atlanta United. Hij sluit niet uit dat hij ook Nederlandse spelers naar de Major League Soccer-kampioen haalt.

"Als ze een toegevoegde waarde hebben, zal ik het zeker niet nalaten", reageert De Boer in De Telegraaf. "Maar makkelijk is het door de salary cap en het maximum van acht buitenlanders niet. Nederlanders die ook een Amerikaans paspoort hebben zijn heel interessant."

De nieuwe trainer van Atlanta neemt in elk geval wel een Nederlandse assistent mee: Orlando Trustfull. "Orlando heeft veel voetbalverstand en is een echte teamspeler. Ondanks de decepties bij Crystal Palace en Inter heb ik heel goed met hem samengewerkt. Hij heeft net als alle anderen altijd tweehonderd procent inzet getoond."

Na zijn ontslag bij Crystal Palace, ruim een jaar geleden, had De Boer naar eigen zeggen over belangstelling niet te klagen. "Ja, er was vooral belangstelling uit het Midden-Oosten en Azië en op het laatste moment van Anderlecht. Maar ik had mijn keuze al gemaakt, wilde naar Atlanta."