'Godzijdank was Ajax geduldig en hebben ze gewacht tot de transfermarkt openging'

'Godzijdank was Ajax geduldig en hebben ze gewacht tot de transfermarkt openging'

07-01-2019 08:32 Laatste update: 08:41
47

Lisandro Magallán kan niet wachten op zijn debuut voor Ajax. De Argentijnse verdediger, die overkwam van Boca Juniors, is deze week met de Amsterdamse ploeg op trainingskamp in het Amerikaanse Orlando.

Ajax betaalde vorige week acht miljoen euro voor Magallán. Daarmee kwam er een einde aan een lange transfersoap. "In juni kon ik al komen, maar om verschillende redenen bleef ik toch zes maanden langer in Argentinië. In december zouden we verder kijken wat er ging gebeuren", legt de 25-jarige verdediger uit aan Ajax TV.

"Godzijdank was Ajax geduldig en hebben ze gewacht tot de transfermarkt in december weer open ging. Ik ben Ajax heel dankbaar voor het geduld en het vertrouwen dat ze in me hebben. Ik ben klaar om me in te zetten voor het team en mee te werken om te doen wat nodig is."

Magallán had zijn zinnen al langer gezet op een move naar Ajax. "Ik word heel enthousiast van de club. Het is een belangrijke club, zowel in de Nederlandse competitie als op Europees niveau. Het is voor het eerst dat ik in Europa ga spelen. Gelukkig is Nico Tagliafico er ook. Hij helpt me met aanpassen."

"We hebben over van alles gepraat", aldus Magallán over de gesprekken met Tagliafico. "Over het leven in Amsterdam, de club, het team. Alleen maar goede dingen. Onderweg naar het trainingskamp heeft Nico al zijn herinneringen gedeeld. Hij heeft zo veel mooie dingen meegemaakt en daar heb ik ook zin in."